dimarts, 21 de maig del 2013

Mitologia grega

Cèrber

Mitologia:


En la mitologia grega, Cèrber també conegut com Can Cèrber, era el gos d'Hades, un monstre de tres caps, amb una serp en lloc de cua.
Cèrber guardava la porta de l'Hades (l'inframundo grec) i assegurava que els morts no sortissin i que els vius no poguessin entrar. Era fill d'Equidna i Tifó, i germà d'Ortro. L'existència d'un gos infernal en l'entrada dels inferns sembla que ja estava present en la mitologia ind
oeuropea original



Només dues vegades va deixar de complir la seva missió. Una, convençut o encantat per Orfeu que ajudat pels déus i per la dolçor del seu cant, va aconseguir entrar a l'Infern a la recerca de la seva estimada Eurídice.La segona, quan Hèrcules, en compliment d'un dels treballs a ell encomanats per Euristeu , va poder reduir-lo amb la força dels seus braços i, mig ofegat, el va treure al món exterior i el va portar davant Euristeo, que horroritzat a la vista d'un animal tan terrible, va ordenar que immediatament fos retornat al Hades.Cerbero roman encadenat davant les portes de l'Hades, sempre vigilant, perquè aquells a qui els déus han decidit deixar morir, no han de tornar a la vida.



Foto:










                                                    BY: Cheli ;)